En els actuals estudis de grau, el Departament de Tecnologia Agroalimentària participa en el Grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, el Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, i el Grau en Biotecnologia. El Departament oferix programes de doctorat com el Màster en Agroecologia, Desenvolupament Rural i Agroturisme, i el Màster en Ciència, Tecnologia i Control dels Aliments, ambdós conduents al Programa de Doctorat en Recursos i Tecnologies Agroalimentàries. Els professors del Departament compaginen la docència amb la investigació en Ciència i Tecnologia d'Aliments i en Ciència Animal. Els temes específics d'investigació en Ciència i Tecnologia d'Aliments són: la tecnologia post-collita, centrant-se en l'ús de tractaments no contaminants i respectuosos amb el medi ambient per a millorar la qualitat dels aliments i la vida útil; els contaminants químics en els aliments, centrant-se en la detecció d'arsènic en els aliments; l'avaluació sensorial; i el processat d'aliments d'origen animal, centrant-se en l'aplicació de fibra i compostos bioactius derivats de subproductes vegetals i l'ús d'olis essencials i conservants naturals. Els temes específics d'investigació en Ciència Animal són: el munyiment de xicotets remugants, centrat a assegurar el benestar animal i la instauració en granja de les mesures adequades per a garantir la seguretat alimentària; i la genètica quantitativa per a millorar la producció de conill, la qualitat de la carn i el benestar animal. El Departament també és membre investigador de la Plataforma Tecnològica de Seguretat Alimentària de la Generalitat Valenciana.