L'avaluació de l'assignatura s'establix d'acord amb els apartats següents:
1. Tasques de seguiment de les classes (NS: fins a 1.5 punts). Consta al seu torn de dos parts:
- Qüestionaris i exercicis (fins a 1 punt). Inclou la realització de qüestionaris (bàsicament preguntes tipus test) i exercicis que el professorat proposarà al llarg del quadrimestre. Estes tasques es realitzaran a casa o en horari de classe, segons s'indique, però en cap cas eliminen matèria de cara a l'examen final.
- Tutories (fins a 0.5 punts). Es valorarà l'assistència i la participació activa en les tutories grupals o individuals.
2. Pràctiques d'informàtica (NP: fins a 1.5 punts). S'avaluarà l'assistència a les classes (0.5 punts) i la presentació de les tasques (1 punt) que el professorat propose durant el desenrotllament de les pràctiques.
3. Examen final (fins a 7-10 punts). Es dividix en tres parts:
- Examen tipus test (NT: fins a (5 - NS) punts). Constarà de 15 preguntes tipus test. La nota màxima que es pot obtindre en esta part és elàstica, i depén de la nota obtinguda en les tasques de seguiment de les classes (relatives a l'apartat 1) , permetent així la seua recuperació total o parcial. La duració d'esta part serà d'1 hora i 45 minuts.
- Examen desenrotllament (ND: fins a 3.5 punts). Es proposarà tres problemes de 2, 1.5 i 1 punt, respectivament. L'alumne haurà de seleccionar dos dels tres problemes proposats. Evidentment, només es podrà optar a aconseguir la màxima puntuació (3.5 punts) en esta part si es trien els dos primers dels tres problemes proposats. Els problemes es desenrotllaran per escrit reflectint tots els detalls dels càlculs, i es valorarà també l'ús correcte del llenguatge matemàtic i la bona redacció. La duració d'esta part serà d'1 hora i 15 minuts.
- Examen de pràctiques d'informàtica (NP: fins a 1.5 punts). Dirigit a l'alumnat que no haja realitzat les pràctiques per mitjà del procediment estàndard d'assistència i entrega de tasques. L'examen serà escrit a mà després de realitzar l'examen tipus test i l'examen de desenrotllament. És obligatori comunicar al professorat la intenció de presentar-se a este examen amb una antelació de 15 dies a la data de la convocatòria oficial de l'examen.
La nota final NF es calcularà per mitjà de la fórmula següent:
NF = Bloc I + Bloc II; Bloc I = NS + NT, Bloc II = NP + ND
Per a superar l'assignatura es requerix:
- En el Bloc I, obtindre una nota igual a superior a 2 punts.
- En el Bloc II, obtindre una nota igual a superior a 2 punts.
- Una Nota Final igual o superior a 5 punts.
Les notes obtingudes en les tasques de seguiment de les classes (apartat 1) i en les pràctiques de laboratori d'informàtica (apartat 2) es conservaran igualment en les convocatòries extraordinàries de setembre i desembre. Açò és, l'alumnat es presentarà en les convocatòries extraordinàries en les mateixes condicions que es presenta en la convocatòria ordinària de febrer.
En aquelles proves que consistisquen en qüestionaris, tres preguntes mal contestades penalitzarà una bé contestada. En aquelles proves que no consistisquen en qüestionaris, convé tindre en compte els següents criteris de correcció:
- Presentació ben estructurada.
- Claredat en la redacció.
- Argumentació adequada de les idees que s'exposen.
En els exàmens, tant si són qüestionaris com a exercicis de desenrotllament:
- Es permetrà utilitzar només calculadores amb funcions bàsiques, que NO permeten realitzar operacions amb matrius, càlcul simbòlic (límits, derivades, integrals, etc) o representació de funcions.
- No es permetrà la presència d'estotjos, abrics, bosses de mà, etc. ni l'ús o tinença de telèfons mòbils ni de qualsevol altre dispositiu de comunicació o d'emmagatzemament d'informació (telèfons, rellotges, pastilles o semblant) . La presència d'este tipus de dispositius de comunicació o emmagatzemament es considerarà indici suficient de la intenció de cometre frau.