El conjunt de professors implicats en el Programa de Doctorat manté actives relacions de col·laboració en investigació (de moment en general no reglades) amb nombrosos grups internacionals de reconegut prestigi internacional, la qual cosa permet i facilita la mobilitat dels/les estudiants de Doctorat supervisats per aquests professors. A continuació s'indiquen totes aquestes col·laboracions, així com l'objecte i intensitat d'aquestes: LÍNIA D'ELECTRÒNICA I AUTOMÀTICA
CENTRE: Brain-Machine Interface Systems Laboratory, University of Califòrnia, Berkeley, els EUA. COL·LABORACIÓ: El Dr. Azorín i el seu equip col·labora en l'intercanvi de coneixements en relació al desenvolupament d'interfícies cervell-ordenador. Tots dos centres treballen en temàtiques que es complementen, ja que mentre la UMH se centra en la utilització de tècniques no invasives, el centre de Berkeley empra únicament tècniques invasives. La col·laboració entre tots dos centres ha donat com a resultat la col·laboració d'un investigador del centre de Berkeley en 2 projectes del Pla Nacional (DPI2011-27022-C02-01 i DPI2008-06875-C03-03), així com la visita en diverses ocasions d'aquest investigador al nostre centre per a compartir coneixements i realitzar diverses ponències. En l'actualitat tots dos grups estan treballant de forma conjunta en una descodificació del moviment del braç a partir de senyals d'electroencefalografia que es preveu remetre a una revista internacional de reconegut prestigi.
CENTRE: Human Robotics Group, Imperial College London, Regne Unit. COL·LABORACIÓ: El Dr. Azorín i el seu equip col·laboren en l'intercanvi de coneixements en l'àmbit de la interacció home-robot relacionada amb les tecnologies asistivas i de rehabilitació. La col·laboració entre tots dos centres ha permés que un investigador de la UMH realitzara una estada d'investigació l'any 2010 en el Departament de Bioingenieria de l'Imperial College, London. Aquesta estada va permetre aprofundir en el desenvolupament d'interfícies cerebrals per a control de robots.
CENTRE: École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Suïssa. COL·LABORACIÓ: El Dr. Azorín i el seu equip col·laboren en l'intercanvi de coneixements en relació al desenvolupament d'interfícies cervell-ordenador basades en senyals electroencefalográficas (EEG). La col·laboració entre tots dos centres ha permés que un investigador de la UMH realitze una estada d'investigació de 3 mesos en el laboratori CNBI (Chair in Senar-Invasive Brain-Machine Interface) de l'EPFL amb la finalitat de col·laborar en el desenvolupament de tècniques de descodificació del moviment del braç a partir de senyals EEG.
CENTRE: Intelligent Behavior Control Collaboration Unit, RIKEN Brain Science Institute, el Japó. COL·LABORACIÓ: El Dr. Azorín i el seu equip col·laboren en el desenvolupament de exosquelets robòtics per a membres inferiors controlats per interfícies cerebrals incorporant tècniques d'aprenentatge basades en principis biològics. Els dos centres han col·laborat en la sol·licitud, al costat d'altres centres, del projecte europeu "BioMot: Smart *Wearable Robots with Bioinspired Sensory-Motor Skills" en el Call FP7-ICT-2013-10 (ICT-2013.2.1), que actualment es troba en fase de negociació. D'aquesta manera, els dos centres col·laboraran durant 3 anys en el desenvolupament del projecte.
CENTRE: Technische Universität München, Institute of Automatic Control Engineering, Alemanya. COL·LABORACIÓ: El Dr. Oscar Reinoso i el seu equip col·laboren amb el Dr. Dirk Wolherr. El doctorand Miguel Juliá va realitzar una estada d'investigació de sis mesos en dita centre en l'any 2011, com a part de la seua Tesi Doctoral, dirigida pel Dr. Oscar Reinoso. Com a resultat va obtindre una publicació.
CENTRE: Computer Science Department, Bristol University, Regne Unit. COL·LABORACIÓ: El Dr. Oscar Reinoso i el seu equip col·laboren amb el Dr. Andrew Calway. El doctorand Francisco Amorós va realitzar una estada d'investigació de tres mesos en aquest centre, l'any 2012, com a part del seu període de Tesi Doctoral, dirigida pel Dr. Oscar Reinoso. Com a resultat va obtindre una publicació.
LÍNIA DE XARXES I COMUNICACIONS
CENTRE: Computational Research Division, Lawrence Berke llei National Laboratory, els EUA. COL·LABORACIÓ: El Dr. Manuel Pérez Malumbres i el seu equip col·laboren amb el Dr. Tonny Drummond, en el camp de la computació paral·lela. El Dr. Tonny Drummond va ser convidat a donar una conferència en el si de les jornades de paral·lelisme 2012, celebrades en la UMH al setembre de 2012.
CENTRE: Signal Processing and Coding Laboratory, University of Arizona, els EUA. OBJECTE DE LA COL·LABORACIÓ: Existeix una col·laboració científica del Dr. Manuel Pérez Malumbres i el seu equip amb el Dr. Michael W. Marcellin, en el desenvolupament de treballs relacionats amb la codificació d'imatge perceptiva. El Dr. *Marcellin és investigador associat la xarxa temàtica de codificació i transmissió de dades multimèdia del pla nacional d'I+D, que ha sigut coordinada pel Dr. Manuel Pérez Malumbres durant el període de Juny 2011 a Octubre 2012. Ha sigut també convidat pel Programa de Doctorat de Tecnologies Industrials i de Telecomunicació per a impartir un seminari tècnic sobre codificació d'imatge JPEG200, i va col·laborar en amb el grup de la *UMH en l'organització de l'II Workshop on Multimèdia Data Coding and Transmission celebrat al setembre de 2012.
CENTRE: Multimèdia Laboratory, Ghent University, Bèlgica. COL·LABORACIÓ: El Dr. Manuel Pérez Malumbres i el seu equip col·laboren amb el Dr. Jan de Cock en el desenvolupament de treballs relacionats amb la codificació maquinari de vídeo HEVC. El Dr. de Cock va col·laborar amb el grup d'investigació que dirigeix el Dr. Manuel Pérez Malumbres en l'organització de l'II Workshop on Multimèdia Data Coding and Transmission, que es va celebrar al setembre 2012. Està prevista la realització d'una estada doctoral per part d'una becària FPI del grup en aquest laboratori durant l'any 2014.
CENTRE: Centre for Vision, Speech and Signal Processing, University of Surrey, Regne Unit. COL·LABORACIÓ: El Dr. Manuel Pérez Malumbres i el seu equip col·laboren amb el Dr. Anil Fernando en la codificació perceptiva de seqüències de vídeo 3D. Aquesta relació ve marcada per una estada de 3 mesos d'un doctorand del Dr. Manuel Pérez Malumbres en aquest centre, havent sorgit ja un parell de treballs publicats (IEEE Int.Conference on Consumer Electronics (ICCE), pàg. 459-460, 2012, i IEEE Int.Conference on Consumer Electronics (ICCE), pàg. 235-236, 2012).
LÍNIA DE FOTÒNICA
CENTRE: Physics Department. Sant Diego State University, els EUA. COL·LABORACIÓ: Existeix una llarga i fructífera col·laboració del Dr. Ignacio Moreno amb el Dr. Jeffrey A. Davis, director del Program on Electro-Optics d'aquest centre. Aquesta investigació conjunta se centra en el desenvolupament de dissenys d'elements òptics difractius i de polarimetria. El Dr. Bru realitza estades breus d'una o dues setmanes en aquest centre tots anys. El Dr. Davis va realitzar una estada d'investigació de tres setmanes l'any 2010, convidat després de la seua participació en el 3rd International Workshop on Liquid Crystals for Photonics, realitzat en la UMH al setembre de 2010.
CENTRE: Institut FEMTO, Université de Franche-Comté, França. COL·LABORACIÓ: El Dr. Ignacio Moreno col·labora amb el Dr. Christophe Gorecki i el seu equip en el desenvolupament de tècniques de disseny i de fabricació d'hologrames generats per orderador i elements de micro- i nano-òptica. El Dr. Bru va realitzar en 2005 un estada de dos mesos en aquest centre. Antonio Martínez García, doctorant de la UMH, va assistir a l'Escola d'Estiu en Micro-Òptica en aquest centre, en 2009, com a part de la seua formació en la seua Tesi Doctoral. Un article en col·laboració entre tots dos centres va ser guardonat amb el premi EOS2012 al millor treball europeu en Òptica i Fotònica per la Societat Europea d'Òptica (EOS).
CENTRE: Departament de Ciències Físiques, Universitat de la Frontera, Xile. COL·LABORACIÓ: El Dr. Ignacio Moreno col·labora amb el Dr. Asticio Vargas, director d'aquest centre, en el desenvolupament de tècniques de caracterització de dispositius electro-òptics de cristall líquid. El Dr. Bru va realitzar una estada d'un mes en dita centre en 2012, i el Dr. Asticio Vargas, ha realitzat un estada de tres setmanes en la UMH a l'abril de 2013. Actualment s'està treballant en l'elaboració d'un Doble Doctorat entre tots dos centres, i està prevista l'estada d'un estudiant de Doctorat xilé en la UMH per a desembre de 2013.
CENTRE: Department of Electrical and Computer Engineering, McGill University, Mont-real, el Canadà. COL·LABORACIÓ: El Dr. Carlos R. Fernández-Pousa ha col·laborat amb el Prof. Lawrence Chen, fruit d'un contacte inicial derivat de la seua estada a Espanya en 2008, continuada en 2009 amb una estada de dues setmanes del Prof. Fernández- Pousa en McGill. La col·laboració ha donat com a resultats tres treballs amb el Prof. Chen i altres membres del seu grup. Es potenciarà l'establiment de col·laboracions amb aquestes universitats en el marc del Doctorat.