Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments GrauCursos: 1234Campus: ORIOLA (SEU DESEMPARATS)Escola Politècnica Superior d'OriolaBranca de coneixement: ENGINYERIA I ARQUITECTURAModalitat: PresencialPlaces oferides: 50. Preu del crèdit(€):segons nombre de matrícules1ª: 20,272ª: 38,393ª: 81,474ª: 108,62Web específica: http://cytalimentos.edu.umh.esContingut relacionat Carregant... DescripcióEl grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, forma professionals amb una sòlida formació en els fonaments de la ciència dels aliments, en tecnologies de processament i en qualitat i seguretat alimentària, amb pràctiques en empreses d'alimentació. L'Escola Politècnica Superior d'Oriola compta amb un professorat destacat i demostrada l'experiència investigadora en les matèries impartides i compromés amb la formació de l'alumnat. Quan l'estudiant acabarà els estudis de grau, vostè tindrà una vinculació permanent amb la Universitat Miguel Hernández com a alumni amb múltiples avantatges per a continuar la seua formació i estudis.Eixides professionalsProfessió regulada: NOEls graduats en Ciència i Tecnologia dels Aliments tenen l'opció de treballar en molts llocs de treball dins del sector agroalimentari com ara: - Control de la qualitat i seguretat dels aliments - Producció d'aliments (fabricació, conservació i distribució) - Investigació, desenvolupament i innovació en aliments - Docència i formació en el sector alimentari - Gestió de subproductes la indústria alimentària- Gestió comercial en empreses d'alimentació - Assessoria legal, científica i tècnica en el sector alimentari - Auditories de qualitat - Anàlisi fisicoquímic i sensorial d'aliments - restauració col·lectiva. - Nutrició i dietètica. - Biotecnologia alimentària. -Formulació i desenvolupament de nous productes alimentaris. -Direcció i organització d'empreses d'alimentació. -Programes d'educació alimentària i de promoció de la salut.Responsable de titulacióSAYAS BARBERA, MARIA ESTRELLAsubdirgcta.epso(arroba)umh.es+34 96 674 9734Delegats de la titulacióPla d'EstudisCrèdits ECTS: 240BàsiquesObligatòriesOptativesPràctiques ExternesTreball Fi Grau6015018012Crèdits ECTSPlanificacióEl grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, consta d'un total de 240 crèdits, dividida en 8 semestres. D'entre les matèries que cursarà es troben assignatures com ara Química d'Aliments, Microbiologia d'Aliments, Anàlisi Sensorial, Biotecnologia Alimentària, Aliments Funcionals, Desenvolupament i Innovació d'Aliments, Tecnologia culinària i altres tecnologies específiques de fabricació així com instal·lació de planta pilot per a l'elaboració i processament de vegetals, productes carnis, làctics, vins i sucs. Hi ha nombrosos convenis amb universitats a nivell internacional, per la qual cosa durant la realització d'estudis, des del primer any, els estudiants tenen l'oportunitat de participar en nombrosos programes d'intercanvi, tant nacionals (programa SICUE) i internacional (ERASMUS i DESTINO), i cursar part de les assignatures de la titulació en altres països o centres universitaris.Les assignatures optatives es troben en matèria "Optativitat del Centre" que s'inclou en el mòdul "Competències transversals i professionals". Aquest mòdul es pot realitar bé cursant assignatures optatives o bé mitjançant el reconeixement d'una sèrie d'activitats com són: les pràctiques externes i internes, idiomes, estudis propis i cursos a la universitat, experiència laboral professional, l'assistència a jornades i congressos de la Universitat, etc. La informació completa sobre aquests reconeixements es troba a l'enllaç següent: http://estudios.umh.es/reconocimiento-creditos/grados/AssignaturesMòdulMatèriaAssignaturaECTSTipusCurs/Semestre1234ABABABABBÀSIQUESBIOLOGIABIOLOGIABIOLOGIA6Bàsica■INFORMÀTICAINFORMÀTICAINFORMÀTICA6Bàsica■FÍSICAFÍSICA IFÍSICA I6Bàsica■FÍSICA IIFÍSICA II6Bàsica■MATEMÀTIQUESESTADÍSTICAESTADÍSTICA6Bàsica■MATEMÀTIQUESMATEMÀTIQUES6Bàsica■QUÍMICAQUÍMICA IQUÍMICA I6Bàsica■QUÍMICA IIQUÍMICA II6Bàsica■BIOQUÍMICABIOQUÍMICABIOQUÍMICA6Bàsica■EMPRESAEMPRESAEMPRESA6Bàsica■NUTRICIÓ I SALUTNUTRICIÓ I SALUTDIETÈTICADIETÈTICA4,5Obligatòria■FISIOLOGIA HUMANAFISIOLOGIA HUMANA4,5Obligatòria■NUTRICIÓ HUMANANUTRICIÓ HUMANA6Obligatòria■NUTRICIÓ I SOCIETATALIMENTACIÓ I CULTURAALIMENTACIÓ I CULTURA4,5Obligatòria■ALIMENTS FUNCIONALSALIMENTS FUNCIONALS4,5Obligatòria■SEGURETAT ALIMENTÀRIAMICROORGANISMES I TÒXICS D'ALIMENTSMICROBIOLOGIA DELS ALIMENTSMICROBIOLOGIA DELS ALIMENTS6Obligatòria■TOXICOLOGIA ALIMENTÀRIATOXICOLOGIA ALIMENTÀRIA6Obligatòria■SEGURETATHIGIENE EN EL PROCESSAMENT D'ALIMENTSHIGIENE EN EL PROCESSAMENT D'ALIMENTS4,5Obligatòria■TRAÇABILITAT I CONTROL DE PUNTS CRÍTICS EN ALIMENTSTRAÇABILITAT I CONTROL DE PUNTS CRÍTICS EN ALIMENTS4,5Obligatòria■CIÈNCIES ALIMENTSCOMPOSICIÓ D'ALIMENTSBIOQUÍMICA D'ALIMENTSBIOQUÍMICA D'ALIMENTS4,5Obligatòria■PROPIETATS FISICOQUÍMIQUES D'ALIMENTSPROPIETATS FISICOQUÍMIQUES D'ALIMENTS6Obligatòria■VALOR NUTRICIONAL DELS ALIMENTSVALOR NUTRICIONAL DELS ALIMENTS6Obligatòria■MATÈRIES PRIMERESMATÈRIES PRIMERES ANIMALSMATÈRIES PRIMERES ANIMALS4,5Obligatòria■MATÈRIES PRIMERES VEGETALSMATÈRIES PRIMERES VEGETALS4,5Obligatòria■ANÀLISI D'ALIMENTSANÀLISI QUÍMICA D'ALIMENTSANÀLISI QUÍMICA D'ALIMENTS6Obligatòria■ANÀLISI SENSORIALANÀLISI SENSORIAL6Obligatòria■GESTIÓ I QUALITATNORMALITZACIÓ I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIANORMALITZACIÓ I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIANORMALITZACIÓ I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA4,5Obligatòria■ECONOMIA, POLÍTICA I MÀRQUETING ALIMENTARIECONOMIA I POLÍTICA ALIMENTÀRIAECONOMIA I POLÍTICA ALIMENTÀRIA4,5Obligatòria■MÀRQUETING ALIMENTARIMÀRQUETING ALIMENTARI4,5Obligatòria■GESTIÓ DE LA QUALITAT I MEDI AMBIENTGESTIÓ DE LA QUALITAT I MEDI AMBIENTGESTIÓ DE LA QUALITAT I MEDI AMBIENT4,5Obligatòria■TECNOLOGIA ALIMENTSBASES DE L'ENGINYERIA I TECNOLOGIA DELS ALIMENTSBASES DEL DISSENY DE LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIABASES DEL DISSENY DE LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA4,5Obligatòria■CONSERVACIÓ D'ALIMENTSCONSERVACIÓ D'ALIMENTS6Obligatòria■FONAMENTS DE PROCESSOSFONAMENTS DE PROCESSOS7,5Obligatòria■OPERACIONS BÀSIQUESOPERACIONS BÀSIQUES7,5Obligatòria■DESENVOLUPAMENT D'ALIMENTSBIOTECNOLOGIA ALIMENTÀRIABIOTECNOLOGIA ALIMENTÀRIA4,5Obligatòria■DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ D'ALIMENTSDESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ D'ALIMENTS6Obligatòria■TECNOLOGIES ESPECÍFIQUES D'ALIMENTSENOLOGIA I BEGUDES ALCOHÒLIQUESENOLOGIA I BEGUDES ALCOHÒLIQUES4,5Obligatòria■TECNOLOGIA DE CARNS I PEIXOSTECNOLOGIA DE CARNS I PEIXOS4,5Obligatòria■TECNOLOGIA DE FRUITES I HORTALISSESTECNOLOGIA DE FRUITES I HORTALISSES4,5Obligatòria■COMPETÈNCIES TRANSVERSALS I PROFESSIONALSOPTATIVITAT DEL CENTRECONSERVES VEGETALS I SUCSCONSERVES VEGETALS I SUCS4,5Optativa■TECNOLOGIA CEREALS, OLIS I GREIXOSTECNOLOGIA CEREALS, OLIS I GREIXOS4,5Optativa■TECNOLOGIA CULINÀRIATECNOLOGIA CULINÀRIA4,5Optativa■TECNOLOGIA LACTIS I OVOPRODUCTESTECNOLOGIA LACTIS I OVOPRODUCTES4,5Optativa■TREBALL FI DE GRAUTREBALL FI DE GRAUTREBALL DE FI DE GRAUTREBALL DE FI DE GRAU12Treball fi grau■CompetènciesCompetències GeneralsConeixement de matèries tècniques, científiques i tecnològiques que capacite per a l'aprenentatge de nous mètodes i tecnologies, així com que dote d'una gran versatilitat per a adaptar-se a noves situacionsCapacitat de dissenyar, planificar, organitzar i controlar sistemes, processos o components que satisfacen les necessitats demandades per la societat dins de les condicions reals de l'entorn.Capacitat per a elaborar projectes en el seu camp.Capacitat per a la millora contínua, l'experimentació i la innovació.Capacitat per a l'ús d'eines per a la solució de problemes en el seu camp.Capacitat crítica i analítica en l'àrea d'especialitat corresponent.Capacitat creativa i desenvolupament de la imaginació en l'àmbit de la branca de coneixement.Capacitat per a l'avaluació, optimització i confrontació de criteris per a la presa de decisionsCapacitat per a la redacció, representació, anàlisi i interpretació de documentació tècnica i de dades rellevants en l'àmbit de la branca de coneixement.Capacitat per a l'elaboració d'informes i peritatges basats en l'anàlisi crítica de la realitat en el camp de la branca.Capacitat per a la realització d'estudis d'impacte ambiental i anàlisi del cicle de vida d'allò que projecta.Capacitat de comunicació i la transició de coneixements en ambients d'experts i no experts.Capacitat per al treball en equip i la direcció de Recursos Humans.Capacitat d'actualització dels coneixements autònomament i disposició permanent per a fer-ho.Ser capaç d'adaptar-se a noves situacions o entorns canviants en l'àmbit de la ciència i tecnologia dels aliments, mitjançant el coneixement en matèries bàsiques, científiques i tecnològiques, permetent un aprenentatge continu.Resoldre els problemes en l'àmbit de la ciència i tecnologia dels aliments, amb creativitat, iniciativa, metodologia i raonament crític.Posseir capacitat de lideratge, comunicació i transmissió de coneixements, habilitats i destreses en els àmbits socials d'actuació en el camp de la ciència i tecnologia dels aliments.Desenvolupar les activitats en l'àmbit de la ciència i tecnologia dels aliments, assumint un compromís social, ètic i ambiental en sintonia amb la realitat de l'entorn humà i natural.Realitzar treball en equips multidisciplinars i multiculturals en l'àmbit del desenvolupament professional en ciència i tecnologia dels aliments.Competències EspecífiquesEstablir els processos de fabricació d'aliments a partir de matèries primeres així com els mètodes i tècniques de conservació d'aliments.Identificar i implantar els procediments per a controlar i optimitzar els processos i els productes alimentaris.Capacitat per a planificar, desenvolupar i innovar en l'elaboració de productes alimentarisAvaluar i prendre decisions en el procés global de fabricació dels aliments.Conéixer les principals tecnologies en l'elaboració dels aliments i la seua repercussió en la qualitat, estabilitat, seguretat i acceptació per part del consumidorSaber determinar els factors que afecten la qualitat i seguretat dels aliments així com la seua modificació pels processos tecnològics.Comprendre els diferents microorganismes i tòxics presents en les matèries primeres i els aliments elaborats.Analitzar i avaluar els riscos higiènics dels aliments, processos, personal i materials d'envasament.Assegurar i gestionar la seguretat alimentària des de la producció de matèries primeres fins al consumidor.Conéixer les diferents normatives i lleis aplicables en l'elaboració d'aliments des de matèries primeres a producte elaborat.Capacitat per a assessorar legalment, científicament i tècnicament la indústria alimentària i els consumidors.Implantar sistemes de qualitat aplicats als aliments, processos alimentaris i als programes de restauració col·lectiva.Establir mecanismes de control i elaborar manuals de gestió de la qualitat alimentària.Establir els procediments per a l'ecovalorització de subproductes i la gestió de residus.Capacitat per a l'adopció de decisions econòmiques i comercials que permeten la consecució dels objectius de l'empresa tenint en compte les polítiques i normatives alimentàries.Ser capaç de valorar l'estat nutricional individual i en col·lectivitats.Ser capaç d'establir pautes i estratègies alimentàries saludables aplicables tant a nivell col·lectiu, com individual.Caracteritzar i identificar tots els factors que influïxen sobre la nutrició i l'estat nutricional.Planificar, estructurar i posar en pràctica programes de promoció de la salut.Saber aplicar les tècniques específiques per a l'anàlisi fisicoquímica, bioquímica, microbiològica i sensorial tant de matèries primeres com de productes elaborats.Conéixer els ingredients alimentaris així com les seues propietats nutritives i funcionals.Conéixer les matèries primeres necessàries i les seues característiques en la fabricació d'aliments.Saber utilitzar les diferents operacions que tenen lloc al llarg del processat d'aliments.Capacitat per a realitzar tasques de formació de personal en l'àmbit dels aliments.Confeccionar i interpretar enquestes alimentàries i triar estratègies d'actuació a partir dels resultats obtinguts.Realitzar i portar a la pràctica un programa d'educació alimentària, i adaptar-lo a diferents col·lectius.Coneixements bàsics de química general, química orgànica i química analítica, i les seues aplicacions en la Ciència i Tecnologia dels AlimentsAprendre els coneixements bàsics sobre l'ús dels ordinadors, els sistemes operatius, Internet i els programes informàtics amb aplicació en la ciència i tecnologia dels aliments.Tenir la capacitat per a la cerca i utilització de la normativa i reglamentació alimentària.Comprendre l'estructura i funcionament dels mecanismos de regulació fisiológica en els procesos d'ingestió, digestió i abrosció dels aliments.Conèixer els fonaments fisiològics de la regulació metabòlica i la seua importància en el context de l'alimentació humana.Conèixer els fonaments fisiològics d'aplicació en nutrició humana i dietética.Comprendre la importància del control hormonal en el manteniment de la homeòstasi i la integració del metabolisme.Treball fi d'estudisObjectiusAccés i admissióAccésAccés: http://estudios.umh.es/acceso/grados/preinscripcion-universitaria/AdmissióLa informació sobre admissió als títols de grau la pots consultar a la següent pàgina web: http://estudios.umh.es/acceso/grados/Enllaços d'interés generalProves d'accés, preinscripció i matrículaPràctiques ExternesLlistat d'empreses col·laboradoresMobilitatNormativesSistema de garantia de qualitatCalendari d'implantacióAtenció a la discapacitatDocumentació oficial del títol. Enllaç al RUCTVerificació del títol i modificacionsMemòria de verificació del títolInforme de verificació del títolInforme d'evaluació del títolInforme modificació 1Informe modificació 2SeguimentInforme de seguiment d'AVAP (avaluació 1)Informe de renovació de l'acreditacióEstructura i resultats de qualitat del títolResultats del títolCursos acadèmics anteriors: 2016, 2015, 2014, 2013