En els treballs en grup se sol-licitarà una coavaluació grupal del treball, així com una autoavaluació individual, en funció de l'aportació de cada estudiant. Amb això es vol mesurar les relacions interpersonals, el treball en equip, la capacitat d'integració, la resolució de problemes, la presa de decisions, el compromís ètic, la iniciativa i l'esperit emprenedor, la capacitat crítica i autocrítica, etc.
Per a la realització de la simulació, els estudiants es distribuiran en grups. Dins de cada grup es constituiran equips de treball formats per 3-4 estudiants, entre els quals unisc actuarà com a responsable de l'equip. Una vegada constituïts els grups, dins de cada un d'ells, no es permet canviar lliurement de grup ni d'equip, encara que amb motius justificats sí que és possible la permuta d'un estudiant d'un altre, avisant prèviament al docent, i amb el seu vistiplau. Les simulacions constituïxen el procediment més adequat per a adquirir un compromís directe amb la identitat, desenrotllament i ètica professional amb l'ensenyança. En esta assignatura s'aplicarà per mitjà d'un rol-playing, on cada un dels participants adquirix un rol que es correspon amb la vida professional real. Les simulacions es registraran en gravació de vídeo a més del registre directe de les mateixes. L'alumnat d'esta matèria haurà de dissenyar una classe pràctica (supervisada prèviament pel docent) i portar-la a la pràctica. Es mesurarà a través d'un instrument de valoració de l'observació. La informació s'arreplegarà a través de quatre fonts:
- El docent com a observador expert.
- Estudiants com a observadors no participants en classe. Estos seran formats amb antelació.
- Estudiants participants en la pràctica.
- Estudiants que duen a terme la classe (autoobservació).
El qüestionari es distribuirà al principi de la classe tant als observadors no participants com al docent, i una vegada finalitzada la mateixa, es facilitarà l'instrument als estudiants que haurien dut a terme la classe per al seu autoavaluació i els estudiants participants perquè valoren la informació rebuda. Una vegada completats els mateixos, el grup arreplegarà els qüestionaris per al seu escrutini, i aportarà els resultats obtinguts al docent en un full prèviament elaborada. La valoració final de pràctica serà obtinguda de la mitjana de totes les fonts d'informació (docent, autoavaluació, observador no participant i observador participant).
Per al disseny de les sessions pràctiques l'alumnat haurà de seguir les directrius següents: les pràctiques han d'estar estructurades en tres parts (inicial, principal i final), on el temps útil de les mateixes ha de superar el 60% del temps total; donar informació dels objectius i continguts en les activitats; adequar les activitats a la consecució dels objectius i utilitzar la metodologia adequada per a la qual van rebre formació; les pràctiques han de tindre una motivació adequada i una estructuració i organització dels grups d'estudiants, així com una utilització del material i de l'espai coherent; una actuació molt interactiva en el desenrotllament i plantejament d'activitats.